Nu kan du jämföra virkespriser på Virkesbörsen

Är det dags att sälja virke eller vill du bara kolla hur virkespriset i din kommun ligger till? Nu kan du jämföra virkespriser på Virkesbörsen.

Att sälja virke från en gallring eller en slutavverkning är ofta en stor affär på 500 000kr eller mer. På Virkesbörsen ser vi att det skiljer nästan 30% mellan de olika skogsbolagen. Det blir 150 000kr på en affär värd 500 000kr.

Så det kan vara värt att lägga lite energi på att jämföra virkespriser mellan olika aktörer. På Virkesbörsen kan våra medlemmar (det kostar inget att bli medlem) enkelt jämföra virkespriser mellan olika skogsbolag.

Du väljer bara i vilken kommun du äger skog och vilket trädslag som är aktuellt. Vi har priser i Sveriges alla 290 kommuner och för ett tiotal trädslag. Vi har dessutom räknat om alla skogsbolags priser till en och samma enhet. Allt för att det ska vara så enkelt som möjligt för dig som skogsägare att driva ett aktivt och lönsamt skogsbruk.

-> Testa Virkesbörsens virkesprisjämförelse

För 699kr/år kan man dessutom få tillgång till än mer detaljerad information om virkespriser, virkesmarknad och mycket mer. Vi kallar det för Primakunder och du hittar mer information om det här:

-> Läs mer och bli Primakund här

En välinformerad skogsägare gör ofta bättre affärer. Håll dig uppdaterad och gör dina avverkningar med bra tajming.

Virkesbörsen är en digital marknadsplats för skogsråvara/virke där skogsägare lägger ut gallringar och slutavverkngar för att ta in anbud från alla potentiella köpare. Virkesbörsen är kostnadsfritt för skogsägare och säljaren har alltid fri prövningsrätt. Skogsägaren kan alltså välja vilket anbud som helst och måste inte sälja. Virkesbörsen tar en kommission från virkesköparen på 1,75% men maximalt 15 000kr/affär.

Ska du gallra eller avverka? Missa inga köpare och lägg ut en annons på Virkesbörsen helt gratis här.  Att göra en bra annons på Virkesbörsen är enkelt med information ur skogsbruksplanen. På Virkesbörsen finns över 22 000 skogsägare här kan du se hur några av de har gjort. Klicka här

-> Testa Virkesbörsens virkesprisjämförelse

Kategori

Press contact

contact-person Adam Aljaraidah VD adam.aljaraidah@virkesborsen.se 0722424416
contact-person Per Hedberg Vice VD per.hedberg@virkesborsen.se 07702682951

För leverantörer inom de gröna näringarna

Är du leverantör inom lantbruk, skogsbruk, entreprenad eller maskin? Med Mnews kan nå journalister och bygga relation med potentiella kunder genom att publicera nyheter som sprids i rätt kanaler. Registrera företagskonto

Share via
Copy link
Powered by Social Snap