BT Agro byter namn till Lyckegård Finland och rådgivare för ekologisk jordbruksproduktion anställs

Sedan 2020 är det finska bolaget BT Agro en del av Lyckegård Group och genom förvärvet etablerades ett säljbolag med direktförsäljning till finska lantbruksmarknaden. Det finska jordbruket ligger långt framme vad gäller hållbar och ekologisk odling och har idag ca 13% ekologisk odlad areal1. Lyckegård har nu valt att byta namn till Lyckegård Finland för att tydliggöra för finska kunder att BT Agro blivit en del av Lyckegård-koncernen och för att stärka varumärket.

Lyckegård passar också på att stärka upp teamet i Finland genom att rekrytera Erkki Vihonen. Erkki är idag en av Finlands främsta rådgivare inom ekologisk produktion och har haft sin anställning i ProAgria sedan 2012. Rekryteringen av Erkki tydliggör Lyckegårds fokus på rådgivning och kunskap kring hållbar jordbruksproduktion. Erkki kommer tillföra kompetens både till det finska säljbolaget och till Lyckegård som helhet då han kommer tillhöra det nordiska sälj- och marknadsteamet.
”Jag ser fram emot att börja arbeta med Lyckegård och vara med på resan att göra det till ett ännu starkare varumärke inom ekologisk odling”, säger Erkki Vihonen.

”Vi vill vara lantbrukarens partner och inte bara erbjuda maskiner för hållbar odling, utan även rådgivning inom växtföljd och ogrässtrategi. Därför är anställningen av Erkki oerhört viktig för oss då han kommer att bidra med sin expertkunskap och erfarenhet inom området”, avslutar Christian Bjärntoft, VD på Lyckegård.

1https://mmm.fi/sv/eu2019fi/information-om-finland

För leverantörer inom de gröna näringarna

Är du leverantör inom lantbruk, skogsbruk, entreprenad eller maskin? Med Mnews kan nå journalister och bygga relation med potentiella kunder genom att publicera nyheter som sprids i rätt kanaler. Registrera företagskonto

Share via
Copy link
Powered by Social Snap